Szeretettel köszöntelek a GYÖNGYSZEMEK ÉS MINDENNAPJAINK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
GYÖNGYSZEMEK ÉS MINDENNAPJAINK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a GYÖNGYSZEMEK ÉS MINDENNAPJAINK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
GYÖNGYSZEMEK ÉS MINDENNAPJAINK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a GYÖNGYSZEMEK ÉS MINDENNAPJAINK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
GYÖNGYSZEMEK ÉS MINDENNAPJAINK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a GYÖNGYSZEMEK ÉS MINDENNAPJAINK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
GYÖNGYSZEMEK ÉS MINDENNAPJAINK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Rozi mama húsvéti ajánlata a magyar asztalokra. Locsolókat a mama tojás likőrrel kínálta és egy – egy szál jácintot tűzött a legények gomblyukába.
Húsvéti főtt sonka:
Kétféleképpen tudjuk mennyeivé varázsolni a húsvéti sonkát. Időigényes, de annál eredményesebb, ha előző éjszaka hideg vízben áztatjuk a húst és csak ezután főzzük meg. Ha nem akarjuk áztatni a sonkát, enyhén ecetes vízben főzzük meg.
Füstölt, főtt tarja:
Főtt húsból – tarjából vagy sonkából – remek húsvéti meglepetés kerülhet az asztalra, ha a hideg vizes kiáztatás után babérlevéllel, gyömbérrel, borssal és ételízesítővel fűszerezzük.
Csülök és comb pácban
A csülök vagy a comb igazán ízletes lesz, ha főzés előtt egyszerű pácban áll. Ha egyenletesen bekenjük a húst mustárral, és enyhén borsozzuk, majd pedig felöntjük fehérborral, és fél nappal később megfőzzük, egészen egyedi ízvilág lesz a jutalmunk.
Tormakrémes sonkatekercs
Tormakrémet készítünk. A habosra kevert vajhoz hozzáadjuk a hideg, sűrű besamelt, ízesítjük és könnyű krémmé keverjük. A leszeletelt füstölt- vagy gépsonkát ezzel a krémmel betöltjük, olvasztott aszpikkal lefényezzük, majd dermesztjük. Különböző salátákkal tálalhatjuk.
Hozzávalók:
• 200 gramm szeletel gépsonka
• 100 gramm besamel
• 100 gramm vaj
• 50 gramm ecetes torma
• 50 gramm aszpik
• ízlés szerint só, őrölt, fehér bors
• díszítéshez primőr zöldségek
Rozi mama húsvéti tojás likőrje:
Hozzávalók:
(kb. 1 literhez)
• 5 nagyobb tojássárgája
• 350 g porcukor
• 3 dl tejszín
• 1 vaníliarúd vagy 1 fiola vaníliaaroma
• 3 dl 90-96%-os tiszta szesz
Horváth Tamás
A tojássárgákat és a porcukrot keverőtálba tesszük, robotgép habverővel a legalacsonyabb fokozaton 20 percig keverjük. Közben a tejszínt felforraljuk a felhasított vaníliarúddal, és kihűtjük (vagy a hideg tejszínben elkeverjük az aromát).
Kézi habverővel apránként a tojásmasszához keverjük, végül beledolgozzuk az alkoholt. Jól záródó palackba öntjük, gondosan lezárjuk. Fogyasztás előtt alaposan felrázzuk. Hosszú hónapokig eltartható.
Békés Húsvéti Ünnepeket és sok jácintot a gomblyukakba.
Györffy Rozália (Szatmárnémeti)
Szerző: Horváth Tamás
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Husveti menuajanlat